Over de auteurs

Over de auteurs

Piet Bakker (1953) is Lector crossmedia bij de Faculteit Journalistiek en Communicatie aan de Hogeschool Utrecht. Daarvoor was hij uhd bij de afdeling Communicatiewetenschap aan de Universiteit van Amsterdam. Hij doet onderzoek naar media en journalistiek, zowel in nationaal als internationaal verband. In het verleden werkte hij als journalist en columnist voor kranten, magazines, radio en tv-programma's.
- piet.bakker@hu.nl

Jeroen Dera (1986) werkt aan de Radboud Universiteit Nijmegen aan een proefschrift over Nederlandstalige literatuurkritiek in de nieuwe media radio, televisie en internet. Daarnaast verzorgt hij aan dezelfde universiteit onderwijs op het gebied van de moderne Nederlandse letterkunde. Dera is kernredacteur van Dietsche Warande & Belfort, bestuurslid van de Jan Campert-stichting en lid van de adviescommissie Poëzie & Essay van het Vlaams Fonds voor de Letteren. Tussen april 2013 en oktober 2014 was hij tevens als docent verbonden aan de Universiteit Utrecht, terwijl hij begin 2015 als Visiting Scholar zal verblijven aan de Universiteit van Stellenbosch (Zuid-Afrika). Website: http://www.jeroendera.nl.
- j.dera@let.ru.nl

Jan Feringa (1958) werkt sinds 2010 als sectorhoofd bij de Universiteitsbibliotheek Groningen. Hij studeerde Econometrie in Groningen (1978-1985), werkte daarna twee jaar als wetenschappelijk assistent bij Bedrijfskunde (RUG) en was vervolgens in diverse, meest leidinggevende, functies werkzaam in het bedrijfsleven. In 2007 begon hij de aan de deeltijd Bachelor opleiding Geschiedenis in Groningen die hij in 2013 cum laude afrondde. Dit artikel is gebaseerd op zijn scriptie “Makelaars in nieuws en oorlog. De opkomst en ontwikkeling van de nieuwsagent en de solliciteur-militair in de Republiek der Nederlanden, 1600-1795”, bij Dr. J.W. Koopmans.
- j.feringa@rug.nl

Esther Hammelburg (1978) is als promovenda verbonden aan The Amsterdam School for Cultural Analysis, Universiteit van Amsterdam. Ze doet hier onderzoek naar liveness in de gemedialiseerde beleving van culturele events, waarin ze digital methods en etnografische methoden met elkaar combineert. Dit onderzoek brengt meer inzicht in de wijze waarop we media kunnen benutten om evenementen te verrijken en participatie te vergroten. Esther combineert dit promotietraject met docentschap bij het domein Digitale Media en Creatieve Industrie van de Hogeschool van Amsterdam. Haar professionele interessegebieden zijn liveness, media en burgerschap, representatie, mediawijsheid, visuele cultuur, en media- en kunstfilosofie.
- e.e.hammelburg@hva.nl

Trilce Navarrete Hernández is currently phd researcher at the University of Amsterdam working on the historic and economic aspects of digital heritage. Her dissertation is the first national account on the subject of digital heritage entitled A History of Digitization: Dutch Museums. She holds an ma in Cultural Economics from Erasmus University Rotterdam and an ma in Museum Management from the University of Oregon. Areas of interest include the impact of new technologies in the economics of museums, national digital heritage accounts, online interactivity and digital content management.
- T.Navarrete@uva.nl

Gertjan Willems is als gastdocent verbonden aan het Centre for Cinema and Media Studies (cims) aan de vakgroep Communicatiewetenschappen van de Universiteit Gent.
- Gertjan.willems@ugent.be


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 License.Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 License.

ISSN: 2213-7653