Start Submission Become a Reviewer

Reading: Cinema Brabantia Ontstaan en koers van het Brabants Filmarchief

Download

A- A+
Alt. Display

Articles

Cinema Brabantia Ontstaan en koers van het Brabants Filmarchief

Author:

Frank van der Maden

NL
About Frank

Frank van der Maden is coördinator van het Brabants Film Archief. Na zijn studie geschiedenis schreef hij diverse filmhistorische publicaties, met name over de introductie en de beginperiode van de film in Nederland. In het kader van zijn opleiding tot archivaris, begin jaren negentig, was hij eindredacteur van het boek Audiovisuele Collecties. Handleiding voor het beheer van bewegend beeld en geluid (1993).

X close

Abstract

 

Het Brabants Filmarchief is in eerste instantie opgezet als virtueel archief. Dat wil zeggen: een plek waar gegevens over elders bewaarde films en video's met betrekking tot Noord-Brabant werden verzameld en in een centrale database ondergebracht. Dit uitgangspunt had alles te maken met de activiteiten van de voorganger van het BFA, de Stichting Brabants Filmarchief. Het liep anders. Over de koerswijziging en de gevolgen daarvan voor de audiovisuele archivering in Noord-Brabant gaat deze bijdrage.

----

Cinema Brabantia. The founding and trajectory of the Brabants Film Archive

The Brabants Film Archive was originally a virtual archive - a place where data on films and videos on North Brabant, stored elsewhere, was gathered and stored in a central database. This starting point was due to the activities of the BFA'S predecessor, the Brabants Film Archive Foundation. Originally, it was organised differently. The coördinator of the Brabants Film Archive wrote this contribution on the change of direction and its consequences for the audio-visual archiving in North Brabant.
How to Cite: van der Maden, Frank. 2000. “Cinema Brabantia Ontstaan En Koers Van Het Brabants Filmarchief”. TMG Journal for Media History 3 (2): 87–92. DOI: http://doi.org/10.18146/tmg.481
2
Views
Published on 01 Dec 2000.

Downloads

  • PDF (EN)

    comments powered by Disqus